STA JE POTREBNO ZA AFFILIATE ?

22.03.2010 19:15

IZVOR : www.affiliate-programi.com/ 

Affiliate Programi, Zarada Sajtom, sta jepotrebno?

 affiliate programi

Nekoliko godina proucavam razne mogucnosti zarade na internetu. Verovali ili ne ima ih na stotine, ali zarada sajtom tj. affiliate programima je verovatnonajpopularniji inajefikasniji vid internet zarade u svetu. Verovatno ste bar jednom na pretrazivacima koristili reci net zaradainternet zaradaonline zaradaposao od kucezarada web sajtom...  I verovatno ste naisli na nekoliko sajtova koje se vise nego povrsno bave zaradom na internetu jer ni sami ne znaju kako biznis na internetufunkcionise. Ukoliko imate zelju da se bavite affiliate marketingom morate posedovati odredjeno znanje engleskog jezika osim ukoliko se prijavite za neki srpski ili hrvatski affiliate program. Njih na zalost ima malo i nisu toliko profitabilni kao strani programi. Isto tako affiliate sajt na srpskom ili hrvatskom jeziku ima manji potencijal nego sajt na engleskom jer ce vam u tom slucaju moguce posete dolaziti iskljucivo sa prostora bivse Jugoslavije.

E-Commerce je na nasim prostorima jos uvek veoma slabo zastupljen.

Bilo da imate svoju online prodavnicu ili ste samo posrednik u prodaji (affiliate) to jos uvek tesko ide kod nas ali idemo u dobrom pravcu. Standard Srbije ne moze da se poredi sa standardom Kanade ili Australije ciji drzavljani pricaju engleski i mnogo cesce kupuju preko interneta. To ne znaci da sajt na nasem jeziku ne moze da donese profit, pre svega zato sto kod nas imate mnogo manju konkurenciju nego u razvijenim evropskim i svetskim zemljama. Samim tim lakse cete se izboriti za bolji rank na Google-u i drugim pretrazivacima. Affiliate Marketing nije sema za bogacenje preko noci, ovo morate shvatiti ozbiljno ako zelite da uspete. Samo upornost i zelja da istrajete pored svih problema na koje cete nailaziti mogu vas dovesti do uspeha.

 

Ovo su 5 kljucnih i neophodnih koraka koje morate preduzti:

 

1. Odaberite proizvod koji planirate da promovisete tj. affiliate program

2. Napravite sajt

3. Zakupite Hosting

4. Optimizujte sajt za pretrazivace

5. Promovisite ga na sto vise nacina

6. Konstantno unapredjujte svoj sajt prema potrebama musterija tj. potencijalnih kupaca.

 

Savetujem vam da za pocetak procitate affiliate tutorijal koji ce vas provesti kroz prakticno sve kljucne korake koje cine affiliate marketing.

 

Takodje obavezno pogledajte koje su 5 najvecih affiliate gresaka kao i 8 kljucnih stvari koje svako ko affiliate marketing shvata ozbiljno mora da ispostuje.

Ukoliko su vam mnogi pojmovi nejasni pogledajte deo affiliate termini gde cete naci vecinu termina koji se koriste u affiliate marketingu.

—————

Назад